U pretposlednjem kolu ligaškog dela Sport Klub Prve lige Srbije, Kragujevac Wild Boars lako su slavili na gostovanju Novi Sad Wild Dogsima, rezultatom 41:0.

Može se reći da su aktuelni šampioni rešili utakmicu u prvom poluvremenu (21:0), u kojem je američki RB Nik Lasejn postigao tri tačdauna. U trećoj četvrtini u end zonu je utrčao i njegov sunarodnik QB Džejk Sison (0:28), pre nego što je vođstvo nad napadom predao Aleksi Đokiću, mladom kvoterbeku koji je pored juniorske, nastupao i za A reprezentaciju, a prošle godine je igrao u Švajcarskoj.

U četvrtoj četvrtini, Đokić je i sam utrčao u end zonu (0:35), da bi konačan rezultat postavio lepim pasom ka WR Milanu Novakoviću za 33 jarde (0:41).

Ekipa Wild Dogsa nije uspevala da poveže nekoliko dobrih akcija i dođe do poena. QB Luka Vujnović, WR Tihomir Todorov i Davor Soldo moraće da odigraju mnogo bolje u napadu, kao i odbrana Novog Sada za koju takođe igra nekoliko reprezentativaca Srbije. Odlični linijaš Aleksandar Doder moraće da odigra najbolju utakmicu ove sezone kako bi u polufinalu usporio Lasejna i izvršio pritisak na Sisona, a ako to učini defanzivni bekovi Luka Beljanski i Nemanja Vučković moraće da iskoriste turnover prilike koje im Sison pruži.

Veprovi za dve nedelje dočekuju Belgrade Blue Dragons u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, međutim ta utakmica neće imati takmičarski značaj. Već sada je poznato da će se u polufinalu Wild Boars sastati upravo sa ekipom Novi Sad Wild Dogs, ali ovaj put u Kragujevcu.

Novi Sad Wild Dogs 0 : 41 Kragujevac Wild Boars
SC Sajmište 2.6.2019. 17.00

1/4 – 0 : 14
0:7 Nik Lasejn trčanje 5 jardi, PAT Petar Goić
0:14 Nik Lasejn trčanje 6 jardi, PAT Petar Goić
2/4 – 0 : 7
0:21 Nik Lasejn trčanje 9 jardi, PAT Petar Goić
3/4 – 0 : 7
0:28 Džejk Sison trčanje 19 jardi, PAT Petar Goić
4/4 – 0 : 13
0:35 Aleksa Đokić trčanje 5 jardi, PAT Petar Goić
0:41 Aleksa Đokić pas za Milana Novakovića 33 jardi, PAT neuspešan

Izvor: Saaf.rs