U prvom nedeljnom susretu Sport Klub Prve lige Srbije, gostujući beogradski Vukovi ubedljivo su savladali Wild Dogs iz Novog Sada rezultatom 44 : 2.

Pred početak utakmice, odata je počast minutom ćutanja preminulom Dejanu Marinkovu, osnivaču i prvom predsedniku ekipe Dukes Novi Sad.

Drugi vikend zaredom Vukove su u ranu prednost dovela poslednja inostrana pojačanja, kvoterbek Livaj Plant i raningbek Džo Berdžeron.

Plant je otvorio utakmicu TD pasom za Zorana Todorovića.

Novosađani su brzo uzvratili. Marjanski i Vučković su zajedno zaustavili pokušaj trčanja Vukova u sopstvenoj end zoni, što je rezultiralo sejftijem za 2 poena.

Međutim, to ipak nije poremetilo Vukove. Iako su ponovo bili duboko na svojoj polovini terena, Plant je bacio pas za Nikolu Simovića koji je postigao najduži mogući tačdaun – 99 jardi. Potom je i odbrana Vukova dobro reagovala i donela nove poene timu na isti način na koji je to učinila odbrana Wild Dogsa – safety.

Napad Novosađana nikako nije mogao da se pokrene i to je iskoristio Džo Berdžeron i sa tri dugačka trčanja od 46, 42 i 77 jardi podigao prednost Vukova na 37:2. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđen je samo jedan TD, jer su obe ekipe pristale na mercy rule (nema zaustavljanja vremena). Poslednji TD je bio delo Mihaila Josovića, koji je ušao u end zonu Wild Dogsa trčanjem od 3 jarde.

Vukovi su se ovom pobedom osamili na prvom mestu B divizije, ubedjivom igrom i sa samo 2 primljena poena u dve utakmice. Wild Dogsi su na drugom mestu sa pobedom i porazom, a poslednja je Inđija sa dva poraza. Posle dobre igre Wild Dogsa u uvodnom kolu očekivala se neizvesnija utakmica, ali Vukovi nisu dozvolili iznenađenje.

Novi Sad Wild Dogs – SBB Vukovi 2 : 44

1/4 – 2 : 14
0 : 7 – pas 4 yd, Livaj Plant za Zorana Todorovića; PAT Željko Stegnjaja
2 : 7 – sejfti, Marjanski i Vučković
2 : 14 – pas 99 yd, Plant za Nikolu Simovića, PAT Željko Stegnjaja
2/4 – 0 : 23
2 : 16 – sejfti
2 : 23 – trčanje 46 yd, Džo Berdžeron; PAT Željko Stegnjaja
2 : 30 – trčanje 42 yd, Berdžeron; PAT Željko Stegnjaja
2 : 37 – trčanje 77 yd, Berdžeron; PAT Željko Stegnjaja
3/4 – 0 : 7
2 : 44 – trčanje, Mihailo Josović; PAT PAT Željko Stegnjaja
4/4 – 0 : 0

Izvor: Saaf.rs